В Українці тривають громадські обговорення щодо перейменування вулиці на честь Героя

В Українці тривають громадські обговорення щодо перейменування вулиці на честь Героя

В Українці наразі відбуваються публічні консультації та збір думок жителів щодо перейменування вулиці Будівельників на вулицю імені полеглого воїна Володимира Нікіфорова

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на телеграм-канал Обухів first!

До Дня Незалежності України платформи "Меморіал" та "ЛУН Місто" запустили інтерактивну мапу, що вшановує пам’ять загиблих українських захисників та захисниць, однак Обухівщина наразі там майже не представлена

Кожна вулиця на цій мапі – це історія життя і подвигу людини, яка віддала своє життя за Україну. Тут можна знайти розташування вулиць, ознайомитися з біографіями героїв та легко поділитися цією інформацією з іншими. Це не просто мапа, а справжній інтерактивний меморіал.

Обухова на мапі немає і питання перейменування наразі не піднімалось. Однак є вулиця Героя України Бринжали у Василькові Обухівського району. Льотчик-винищувач першого класу майор Олександр Бринжала загинув у ніч на 2 березня 2022 року над Києвом в повітряному бою з росіянами. Разом із товаришем вони знищили одразу три російські літаки: два підбив Олександр, ще один – пілот другого літака Володимир. Після цього літак Олександра збили. Військовослужбовець не встиг катапультуватися. На честь Героя у Василькові перейменували вулицю Черняховського.

Також триває громадське обговорення щодо перейменування вулиці Будівельників у місті Українка. Її можуть назвати на честь Героя Володимира Нікіфорова.

Проте, після оголошення обговорення в громаді тривають запеклі суперечки. Думки містян розділились, дехто навіть стверджує, що вулиця "Будівельників" символізує пам’ять про тих, хто зводив Трипільську ТЕС. Наразі в громаді до 14 жовтня включно тривають публічні консультації та збір думок жителів.

Нагадаймо, що триває набір заявок від потенційних членів та членкинь Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Обухівській міській раді.