НАЗК готує проєкт для працевлаштування ветеранів у структурі Агентства

война,ветеран,донбасс,солдат,ато,военнослужащий,воин,оос

Міністерство у справах ветеранів України разом із Національним агентством з питань запобігання корупції напрацьовують спільний проєкт із залучення ветеранів і ветеранок до роботи в структурах НАЗК.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько.

"Ветерани, повертаючись з війни, мають загострене почуття справедливості. Ми маємо створити всі належні умови для того, щоб залучити їх стати лідерами формування антикорупційної культури в Україні, боротьби з корупцією, тому такі інструменти й можливості є", – сказав Приходько.

Він наголосив, що голова НАЗК Віктор Павлущик сам є ветераном, також у відомстві вже працевлаштовано захисника Маріуполя, який отримав поранення під час участі у бойових діях.

"Ми запускаємо спільну ініціативу, залучено низку громадських об’єднань, які сприятимуть популяризації залучення ветеранів для роботи в НАЗК", – додав Приходько.

Співпраця передбачає взаємодопомогу та консультаційну підтримку в питанні адаптації, створення екологічного та доступного середовища для ветеранів війни та членів їхніх сімей, які планують стати частиною команди НАЗК.

Для реалізації цієї ініціативи будуть передбачені відповідні освітні можливості щодо фахової підготувати ветеранів до роботи в НАЗК.

До того ж, за словами Приходька, частина приміщень будівлі Агентства відповідають умовам безбар’єрності та адаптовані для комфортної роботи ветеранів і ветеранок, в тому числі осіб з інвалідністю.

Раніше повідомлялося, що Міністерство у справах ветеранів запускає проєкт із працевлаштування ветеранів та ветеранок на державній службі – е-Карту. Сервіс уже доступний на платформі е-Ветеран.

У травні Мінветеранів анонсувало створення бази ветеранів-фахівців для роботодавців.

Автор: Галина Ялівець