До Ірпеня вперше прибула делегація з Бразилії (ФОТО)

До Ірпеня вперше прибула делегація з Бразилії (ФОТО)

Ірпінь відвідали представники політичних, громадських, релігійних та академічних спільнот Бразилії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис заступника міського голови Ірпеня Андрія Кравчука.

Місто відвідала виконавча директорка Мережі політичних дій для сталого розвитку Моніка Содре, директорка бразильського відділу у департаменті Північної та Південної Америки Марія Лаура Канінеу, член правління Marfrig (другий за величиною виробник яловичини у світі) та Wise Plastics (найбільша компанія з переробки пластику в Бразилії) Роберто Ваак, дослідниця Центру права та демократії Бразильського центру аналізу та планування та Центру аналізу свободи та авторитаризму Марина Слєссаренко Баррето, бразильський куратор і культурний менеджер, який є власником компанії Outra Onda Conteudo Едуардо Карвальо, почесна попечителька Бразильського центру міжнародних відносин Ізабелла Тейшейра.

Делегація прибула з метою сприяння більшого взаєморозуміння та налагодження відносин між двома країнами, і звичайно, щоб на власні очі побачити українську боротьбу, наслідки жорстокості російського вторгнення та активну відбудову міста в умовах війни.

Разом з поважними гостями оглянули "цвинтар" знищених автомобілів. Спалені вщент, пошматовані кулями та осколками автівки нагадують про страшні події, які відбувались тут у лютому-березні 2022 року. Вони вислухали історії, як власники автомобілів зі своїми сімʼями намагались виїхати з міста, проте через обстріли російських військових їм не вдалось це зробити.

Делегація з Бразилії також оглянула зруйнований Романівський міст, а поряд з ним – абсолютно новий збудований міст.

Розповіли гостям також про те, як вдалось утримати місто і не пропустити ворога до Києва, хід відновлення обʼєктів критичної, соціальної та житлової інфраструктури, а також про проблеми розмінування територій після деокупації міста.

Нагадаймо, що в Ірпені демонтували ще 52 будинки за підтримки програми ПРООН в Україні.

На зображенні може бути: 6 людей та текст

На зображенні може бути: 1 особа та фургон

На зображенні може бути: 1 особа