Новий прем’єр-міністр Словаччини пообіцяв блокувати санкції проти Росії

роберт,фіцо

Прем’єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що не збирається голосувати у ЄС за "жодні санкції" проти Росії без оцінки ефекту від їх впровадження для країн Євросоюзу .

Про це Фіцо заявив у своєму виступі перед членами парламентського комітету з європейських справ перед самітом лідерів у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на місцеве видання Aktuality.

Фіцо наголосив, що не голосуватиме за жодні санкції проти Росії, якщо не будуть оцінені їхні можливі наслідки для окремих країн-членів.

Новий прем’єр-міністр Словаччини також підтвердив, що не підтримуватиме військову допомогу Україні.

"Нехай краще 10 років ведуть переговори про мир, ніж 10 років вбивають одне одного без жодного результату", – сказав він.

Новий словацький прем’єр додав, що, на його думку, на цьому етапі війни у Росії "більші територіальні здобутки, ніж в України".

Читайте також: G7 оголосить про санкції щодо російських алмазів до кінця жовтня, – ЗМІ

Як повідомлялося, напередодні президентка Словаччини Зузана Чапутова затвердила новий склад уряду країни на чолі з лідером партії Smer-SD Робертом Фіцо, який під час передвиборчої кампанії відзначився низкою антиукраїнських заяв.

При цьому на ключових для України посадах у новому уряді Словаччини опинились посадовці, які критикували підтримку Києва у війні проти Росії.

Перемогу Фіцо на виборах гаряче привітав прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який систематично блокує надання допомозі Україні та став єдиним лідером країн ЄС, який особисто зустрічався з російським президентом Путіним після початку повномасштабної війни.

Автор: Михайло Орлюк