У Росії почали відключати інтернет для налаштування ППО

мобільний,інтернет,звязок

У деяких російських регіонах відключають 4G-інтернет для потреб Міністерства оборони РФ.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерела в операторах зв’язку, передає Радіо Свобода.

Раніше влада Псковської, Новгородської та Ленінградської областей оголосила, що з 25 по 30 січня в регіонах вночі не працюватиме мобільний інтернет 4G (LTE). Те саме відбувається в інших суб’єктах, оскільки роботи "сплановані на федеральному рівні", але "темпи можуть відрізнятися через технічні аспекти".

За офіційною версією, відключення пов’язані з технічними роботами щодо налаштування радіочастотного спектру. Співрозмовники видання у трьох великих російських операторах зв’язку кажуть, що інтернет обмежений на вимогу влади, а їхнє обладнання працює коректно і відключень не потребує.

За словами одного з них, високошвидкісний інтернет потрібно було відключити для "доналаштування обладнання силових відомств для антидронової та протиповітряної оборони".

У разі північно-західних регіонів посилення безпеки могло бути потрібним через поїздку президента Росії Путіна до Санкт-Петербурга 26-28 січня.

Зрештою, абоненти скаржаться на збої у роботі інтернету, а експерти зазначають, що є й інші проблеми. Наприклад, відключення можуть переривати роботу корпоративних мереж, систем відеоспостереження, банкоматів, інших пристроїв та додатків, яким для роботи потрібне широкосмугове підключення.

Автор: Юлiя Недашківська