Прем’єр Вірменії звинуватив Росію у зриві контрактів на постачання зброї

алиев,пашинян

Вірменія заплатила Росії за постачання зброї, але так її і не отримала .

Про це заявив прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, відповідаючи на запитання громадян у прямому ефірі місцевого телебачення, повідомляє "Арменпрес".

"Звичайно, подібні проблеми, безперечно, є, ми можемо це підтвердити. Ведуться обговорення щодо механізмів вирішення цієї проблеми. Одним з варіантів може бути вирахування з боргу Республіки Вірменія Російській Федерації у вигляді виплачених за зброю сум. Це один із варіантів, не єдиний варіант", – сказав Пашинян.

Пашинян висловив сподівання, що обговорення дадуть конкретні результати і Вірменія отримає оплачену російську зброю.

Читайте також: Росія не змогла знайти жодного покупця на свою зброю на найбільшій виставці на Близькому Сході

Як повідомлялося, у травні секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що його країна не отримала з Росії замовлену та оплачену зброю. У вересні цього року він підтвердив, що йшлося про контракти на "сотні мільйонів доларів США".

15 листопада Пашинян заявив, що зараз Вірменія активно шукає "нових партнерів у сфері безпеки", які могли б розпочати активно продавати їй зброю та боєприпаси.

Нагадаймо, через повномасштабну війну проти України Росія також зірвала контракти на постачання системи протиповітряної оборони С400 і запчастин до літаків для Військово-повітряних сил Індії.

За контрактом з РФ Індія вже отримала три дивізіони S400, два з яких були розгорнуті на східному та західному кордонах. Решту два мали доставити у 2024 фінансовому році, але їх постачання відкладено на невизначений термін.

Угода вартістю $5,43 мільярда на придбання п’яти дивізіонів S400 між Індією та Росією була укладена в 2018 році, їх постачання планувалося завершити до середини 2024 року.

Автор: Михайло Орлюк