вівторок03 грудня 2024
podrobnosti.org.ua

Війна вплинула на харчові звички українців.

З початку повномасштабного вторгнення 49% українців змінили свої харчові звички. Найбільше це стосується молоді віком від 18 до 34 років, де цей показник становить 54%. Основними факторами, які вплинули на харчування, є зростання цін на продукти, тривалі стреси та наслідки російських атак.
Война изменила пищевые привычки украинцев.
bednost1

Про це повідомляє Контракти з посиланням на результати опитування Gradus Research.

Основний фактор, що впливає на харчування – стрес (83%). Як наслідок: 49% респондентів харчуються нерегулярно, 42% вживають більше нездорової їжі, 41% відзначають знижений апетит і пропускають прийоми їжі (41%). 19% почали більше вживати алкоголь.

Вплив повномасштабного вторгнення на вибір респондентів:

  • 64% – українці обирають дешевші продукти;
  • 48% – частіше готують вдома;
  • 59% – через блекаути обирають продукти тривалого зберігання;
  • 50% – через блекаути віддають перевагу холодній їжі.

Також змінився бюджет на харчування. Найбільші зміни зафіксували респонденти віком від 56 років – 77% з них економлять.

Категорії, на яких економлять українці:

  • 49% – кондитерські вироби;
  • 48% – риба та морепродукти;
  • 11% – основні продукти (хліб, олія, борошно, крупи, яйця, овочі).