- У МВФ визнали помилку у прогнозах щодо термінів завершення війни Росії проти України
- Війна може тривати ще два роки: МВФ оновив песимістичний сценарій для України
- В ПА НАТО відреагували на пропозицію замінити американські війська в Європі українськими
Про це повідомляє Контракти з посиланням на результати опитування Gradus Research.
Основний фактор, що впливає на харчування – стрес (83%). Як наслідок: 49% респондентів харчуються нерегулярно, 42% вживають більше нездорової їжі, 41% відзначають знижений апетит і пропускають прийоми їжі (41%). 19% почали більше вживати алкоголь.
Вплив повномасштабного вторгнення на вибір респондентів:
- 64% – українці обирають дешевші продукти;
- 48% – частіше готують вдома;
- 59% – через блекаути обирають продукти тривалого зберігання;
- 50% – через блекаути віддають перевагу холодній їжі.
Також змінився бюджет на харчування. Найбільші зміни зафіксували респонденти віком від 56 років – 77% з них економлять.
Категорії, на яких економлять українці:
- 49% – кондитерські вироби;
- 48% – риба та морепродукти;
- 11% – основні продукти (хліб, олія, борошно, крупи, яйця, овочі).