В "Укренерго" подякували українцям за використання потужних електроприладів вдень, а не ввечері

електроенергія

Добовий максимум споживання вдалося змістити на денні години, що сприяє стійкості енергосистеми і допомагає уникати відключень.

Про це повідомляє пресслужба оператора енергосистеми України НЕК "Укренерго".

"Вчора, 6 серпня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 15:00. Він був на 1,3% вищим, ніж максимальний рівень споживання попередньої доби. Дякуємо всім, хто дослухався до нашого прохання перенести користування потужними електроприладами на денні години – з 11:00 до 15:00", – зазначається у повідомленні.

В компанії закликали українців дотримуватися цієї рекомендації і надалі, адже в цей період в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Читайте також: На будівництво стійкої до російських атак енергосистеми треба знайти 12 мільярдів євро, – голова "Укренерго"

В "Укренерго" додали, що станом на ранок сьогоднішнього дня рівень споживання електроенергії такий же, як учора. Відтак, застосування заходів обмеження споживання сьогодні не прогнозується.

Як повідомлялося, завдяки менш спекотній погоді та виходу з ремонтів частини енергоблоків станом на 7 серпня відключення електроенергії на території України не застосовуються дев’ятий день підряд.

Автор: Михайло Орлюк