Зеленський у Литві обговорив із Науседою потреби у зброї і посилення ППО

Читать на русском

Зеленський у Литві обговорив із Науседою потреби у зброї і посилення ППО

Зеленський у Литві обговорив із Науседою потреби у зброї і посилення ППО

У четвер, 11 квітня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч у Вільнюсі із президентом Литви Гітанасом Наусєдою перед участю в саміті Триморʼя. Головні теми, які обговорили – це зміцнення української ППО, забезпечення нагальних потреб Сил оборони України, а також консолідація міжнародної підтримки нашої держави.

Під час зустрічі глава держави поінформував президента Литви про наслідки російських ударів цієї ночі та наші нагальні потреби в ППО. Про підсумки зустрічі президент повідомив у Telegram.

Також вони обговорили ситуацію на полі бою та пріоритети у зброї.

"Вдячний за готовність допомагати та збільшувати можливості постачання й виробництва зброї та снарядів для захисту нашої спільної безпеки. Говорили й про політичну взаємодію на рівні Євросоюзу та НАТО – про конкретні кроки, які варто зробити цього року", – написав Володимир Зеленський. Раніше глава держави повідомив у Telegram про свій візит та зазначив, що цього дня візьме участь у саміті Тримор’я, важливих зустрічах та у підписанні нової двосторонньої безпекової угоди.

"Російське зло – це загроза не лише для України, а й для кожного народу, що межує з Росією, та всіх, хто цінує міжнародне право", – наголосив президент.

Зеленський у Литві обговорив з Науседою потреби у зброї і посилення ППО. Відео і всі подробиці dqdiqhiqqeiuuant