У Миколаєві до 4 зросло число загиблих через удар РФ – Сили оборони півдня

Наслідки попередніх російських обстрілів Миколаєва, 17 березня 2024 року

Кількість загиблих внаслідок російського удару по Миколаєву 11 квітня зросла до чотирьох, ще п’ятеро людей постраждали, повідомили Сили оборони півдня. Такі ж дані підтвердив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Раніше було відомо про двох загиблих і чотирьох потерпілих.

«Ворог продовжує точкові балістичні удари по півдню України. Підступно вдарив серед дня по Миколаєву. За попередньою інформацією, загинули чотири цивільні особи, п’ятеро – постраждали», – йдеться в повідомленні.

За даними Сил оборони півдня, через обстріл у місті пошкоджені житлові будинки й автомобілі в приватному секторі, також зафіксовано пошкодження промислових об’єктів.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

За даними моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у березні 2024 року в Україні було вбито або поранено щонайменше 604 цивільні особи, що на 20 відсотків більше, ніж у лютому.

В ООН верифікували дані про загибель 10 810 цивільних і поранення 20 556 – внаслідок дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум