Плани Путіна щодо Харкова: чи є в України можливості їх зруйнувати

«Медуза»: Кремль хоче захопити Харків

  • Російська армія просувається на Донбасі. Загрози?

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили вісім російських атак біля Білогорівки, Тернів, Ямполівки та на північ від Веселого, де армія РФ намагалася прорвати оборону за підтримки авіації.

На Бахмутському напрямку українські сили відбили п’ять атак біля Іванівського, Богданівки та Кліщіївки. На Авдіївському відбито сім нападів біля Бердичів, Семенівки та Первомайського.

Чому Росії вдається просуватися вперед? Немає снарядів?

  • Нові плани Путіна: захопити Харків

Російське військове і політичне керівництво розмірковує над планами захопити Харків, пише російське видання «Медуза». Це нові плани, які розглядають у Кремлі після того як Путін знову переобрався на президентський термін. Видання посилається на джерела, близькі до Кремля. За їхніми даними, російські високопосадовці переконані, що армії РФ під силу взяти Харків. І Путін нібито готовий до цього, навіть якщо знадобиться додаткова мобілізація.

Чому Путін впевнений, що може захопити Харків? Як реагують на загрози нового наступу у Харкові? І чи є в України можливості зруйнувати плани Путіна?

  • РНБО без Данілова

Президент Зеленський звільнив секретаря РНБО Данілова. В указі не вказані причини звільнення. Новим секретарем РНБО став Олександр Литвиненко, до цього він був керівником Служби зовнішньої розвідки України. Чому звільнили Данілова? Що означають нові рокіровки у владі? Де працюватиме тепер Данілов?

  • Безугла і Третьякова хочуть карати за «привласнення державних функцій»

Тим часом депутатки «Слуг народу» Мар’яна Безугла і Галина Третьякова зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, який пропонує карати кримінальною відповідальністю за «привласнення державних функцій». Їх вже жорстко розкритикували.

Що означають ці ініціативи? Кого, за що і з чиєї подачі хочуть карати депутати? З якою метою подали цю ініціативу?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Live:

Форум