"Укрзалізниця" хоче залучити приватні компанії до ремонту локомотивів

укрзализныця,локомотив,тепловоз,general,electric,локомотивы,тепловозы

"Укрзалізниця" планує залучити приватні підприємства для збільшення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.

Як ідеться в повідомленні компанії, днями пройшла зустрічі з підприємствами, потенційно зацікавленими в такій співпраці. До обговорення долучилося близько 10 компаній, що спеціалізуються, зокрема, й на ремонті лінійного обладнання рухомого складу.

Серед них АТ "Українські енергетичні машини", ТОВ "Полтавський ТРЗ" АТ "Івано-Франківський ЛРЗ", ВКП "Альянс-Груп", ТОВ "Фірма "Дніпро-Контракт" та інші.

"Маємо гостру потребу в збільшенні ремонтів локомотивів, зокрема відновленні двигунів, генераторів тощо. Наразі ремонт лінійного обладнання локомотивів виконується переважно на трьох заводах "Укрзалізниці", чого недостатньо і що повністю не покриває потребу в ремонті. Тому прагнемо значно розширити ремонтну базу й запрошуємо до співпраці приватний бізнес, що спеціалізується на таких роботах. Вважаємо, що така співпраця дозволить, крім того, підвищити конкуренцію й в підсумку якість ремонтів", – наголосив член правління АТ "Укрзалізниця" Вячеслав Єрьомін.

Послуги з ремонту лінійного обладнання локомотивів у приватних компаній планується закуповувати на прозорих ринкових умовах через систему Prozorro.

У вересні повідомлялося, що "Укрзалізниця" веде активні переговори щодо оновлення локомотивного парку із виробниками Чехії, США та Франції, а також планує оновити близько 60 пасажирських вагонів.

Автор: Галина Ялівець