Розкрадання майже 90 мільйонів: Ексочільник Державної міграційної служби отримав підозру

соколюк

Правоохоронці повідомили екскерівнику Державної міграційної служби України про підозру у заволодінні понад 88 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Національного бюро розслідувань.

За даними слідства, у 2015 році Державна міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу.

Водночас бізнесмен, який тривалий час перебував у "дружніх" стосунках з представниками ДМС та іншими посадовцями, організував схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Правоохоронці з’ясували, що він залучив ексголову ДМС, його заступника та начальника господарської частини ДМС, що ті посприяли в укладанні договорів із підконтрольними йому компаніями щодо виконання проєктних та будівельних робіт, "змінили" результати торгів і забезпечили оплату за "роботи та послуги".

Як наголошують у НАБУ, зловмисники протягом кількох років заволодівали бюджетними коштами шляхом завищення вартості виконаних робіт, оформлення "порожніх актів" та дублювання робіт.

При цьому реконструкцію будівлі центрального офісу ДМС так і не завершили, комп’ютерні комплекси із відповідним програмним забезпеченням існують лише на "папері", а відповідальні за реконструкцію компанії "згорнулись".

Зрештою бюджету завдано збитків на понад 88 млн₴

Правоохоронці не уточнюють імені підозрюваного, утім відомо, що з грудня 2015 року до вересня 2021-го ДМС очолював Максим Соколюк. За даними джерел hromadske у правоохоронних органах, йдеться саме про нього.

Автор: Юлiя Далецька