Угорщина видаватиме посвідки на проживання українцям із протермінованими паспортами

угорщина

Угорський уряд постановив, що українці матимуть змогу отримати посвідку на проживання навіть з протермінованим паспортом, поки в Угорщині триває надзвичайний стан і впродовж півроку після його завершення.

Про це йдеться у відповідному указі від 14 червня про врегулювання дійсності закордонних паспортів громадян України, передає Європейська правда.

Так, документ визначає, що посвідчення особи за кордоном вважається дійсним під час запровадженого в Угорщині надзвичайного стану.

У такий спосіб при оформленні посвідки на проживання закордонний паспорт громадянина України, який втратив дійсність, вважається чинним і посвідку на проживання може бути видано – у тому числі протягом шести місяців після припинення надзвичайного стану в Угорщині.

Водночас ця норма не дійсна під час процедури отримання громадянства Угорщини.

Читайте також: Уряд Німеччини збереже виплати безробітним біженцям з України попри критику опозиції

Уперше надзвичайний стан в Угорщині оголосили 11 березня 2020 року через пандемію коронавірусу, він з незначними змінами діяв до червня 2022 року. Адже у травні 2022-го угорський уряд оголосив режиму надзвичайного стану через війну в Україні і відтоді його регулярно продовжували.

Автор: Юлiя Далецька