На Київщині до 11 років ув’язнення засуджено чоловіка за замах на вбивство таксиста

Читать на русском

На Київщині до 11 років ув’язнення засуджено чоловіка за замах на вбивство таксиста

На Київщині до 11 років ув’язнення засуджено чоловіка за замах на вбивство таксиста

За публічного обвинувачення Києво-Святошинської окружної прокуратури суд ухвалив вирок мешканцю Києва за замах на умисне вбивство водія таксі та розбійний напад. Йому призначили 11 років ув’язнення з конфіскацією всього належного майна. Також суд зобов’язав засудженого відшкодувати потерпілому 530 тисяч гривень майнової та моральної шкоди.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської обласної прокуратури.

Як йдеться у повідомленні, прокурори у суді довели, що у серпні 2021 року поблизу м. Вишневе між 19-річним пасажиром та 36-річним водієм таксі виник конфлікт.

“Після зупинки автомобіля чоловіки продовжили з’ясовувати стосунки на узбіччі дороги. Між ними розпочалася бійка, у ході якої чоловік завдав 2 удари ножем в область шиї потерпілого. Після цього він взяв камінь і наніс ним численні удари по голові”, – розповіли у Київській обласній прокуратурі.

Також додали, що коли засуджений побачив, що таксист перебуває без свідомості, він заволодів його гаманцем, іншими особистими речами та зник із місяця скоєння злочину.

У пресслужбі також наголосили, що нині чоловік перебуває під вартою.

1 серпня 2021 року у селі Крюківщина Київської області співробітники Департаменту охорони виявили закривавленого таксиста. Чоловік у несвідомому стані через ножове поранення в шию та голову було госпіталізовано.

3 серпня стало відомо, що правоохоронці встановили особу підозрюваного у нападі на таксиста на Київщині. За даними прокуратури, 19-річний пасажир завдав множинних поранень водієві таксі, забрав його гаманець та інші речі, після чого втік із місця події.