Проти волонтера, якого працівники ТЦК у Львові "запакували" в бус, порушили кримінальну справу

Читать на русском Read in English

Проти волонтера, якого працівники ТЦК у Львові

Проти волонтера, якого працівники ТЦК у Львові " запакували " в бус, порушили кримінальну справу

Волонтер Кирило Таран, якого представники ТЦК 15 березня силою заштовхали у мікроавтобус у Львові, не з’явився за повісткою на повторне проходження ВЛК. Проти нього відкрили кримінальну справу за ухилення від призову на військову службу.

Про це повідомили у Львівському ОТЦК у "Фейсбуці". Там зазначили, що Таран ніяк не пояснив свою неявку до військкомату.

"Пан Таран не зʼявився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. Поважних причин для своєї неявки він не повідомив", – повідомили у Львівському ОТЦК.

За інформацією військкомату, Кирилу Тарану вручили повістку для проходження військово-лікарської комісії 17 березня. Зроблено це було у присутності адвокатів. В ТЦК чоловік мав з’явитися 20 березня, однак не прийшов ні у визначений час, ні пізніше та ніяк не пояснив своїх дій.

З огляду на це, щодо Кирила Тарана відкрили кримінальну справу за ухилення від мобілізації. Йому загрожує ув’язнення терміном до 5 років.

"Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статтею Кримінального кодексу України "Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період". Карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років", – йдеться у повідомленні.