суббота21 сентября 2024
podrobnosti.org.ua

Пів мільйона гривень виділять у Броварах для перевезення пільгових категорій залізницею

18:24 27-08-2024
Пів мільйона гривень виділять у Броварах для перевезення пільгових категорій залізницею

У Броварах на відшкодування вартості пільгових перевезень залізницею додадуть 500 тис. грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари".

9 січня цього року виконком затвердив Положення про порядок відшкодування витрат за перевезення на пільгових умовах залізничним транспортом окремих категорій громадян

Перелік окремих пільгових категорій досить великий. Це і ветерани війни, ветерани органів внутрішніх справ і Нацполіції; особи, що постраждали від аварії на ЧАЕС, особи з інвалідністю, пенсіонери, тощо.

За І півріччя 2024 року вже перевезено 12528 осіб пільгових категорій, на що було використано майже 675 тис. грн із 800 тисяч, передбачених на цей рік.

Зважаючи, що в середньому на один місяць витрати на відшкодування за пільгове перевезення залізничним транспортом становлять понад 112 тис. грн, виникла потреба у виділенні додаткових коштів до кінця року в сумі 500 тис.грн.

Відсоток пільговиків у громаді заздалегідь не розраховується та не залежить від кількості рейсів, як у броварських маршрутках, а встановлюється по факту.

Щомісяця представники організації, яка здійснює пільгове перевезення залізничним транспортом, надають списки в управління соцзахисту, де вказують, кому саме вони надали безкоштовні білети, або білети за неповну вартість, що залежить від виду пільги.

Нагадаймо, що 10 юних броварчан відвідали американське місто Рокфорд.