Серед безлічі продуктів, передбачуваних у вживанні на сніданок, фахівці виділяють три основних, здатних підбадьорити з самого ранку, надавши тілу енергії і сил.
На першому місці серед фаворитів сніданку вважається вівсянка, користь якої полягає у високому вмісті клітковини та повільних вуглеводів, здатних забезпечити організм ситістю до 4 годин.
Існує безліч рецептів з цієї крупи, але більшою популярністю зараз користується каша з молоком або вівсяноблін, начинку якому можна зробити з банана, арахісової пасти, сиру та риби.
Друге місце дістається гіркому шоколаду, при цьому варто вибирати ласощі із вмістом какао не менше 70%. За рахунок жирних кислот, 20 грам гіркого шоколаду з ранку або какао з молоком і корицею не тільки забезпечать ситість, але і додадуть припливу сил і гарного настрою протягом усього дня.
Третім продуктом, що бадьорить, був названий натуральний йогурт. Така ранкова трапеза дозволить наповнити організм натуральним білком, а доданий до нього банан чи ягода дозволять зарядитися вуглеводами та ситістю до наступного прийому їжі.