Запустили безоплатну послугу для виробників зброї

Picture

Україна запустила проєкт «Залізний полігон» — безоплатну послугу, яка надає українським виробникам озброєння і військової техніки можливість тестувати свої вироби ще на етапі проєктування, повідомило Міністерство оборони.

«Завдяки цьому процесу виробники зможуть отримувати оперативний зворотний зв’язок, оптимізувати розробку та пришвидшити постачання озброєння та техніки на фронт», — очікують в уряді.

Основна мета «Залізного полігону» — забезпечити виробників можливістю протестувати свої вироби в реальних умовах та оцінити їхню ефективність за допомогою військових науково-дослідних інститутів.

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк підкреслив, що це дозволить зосередитися на створенні того, що «дійсно потрібно» Збройним силам для досягнення ефективності в бойових умовах.

«Цей проєкт є важливим етапом розвитку українського ВПК, оскільки дозволяє виробникам зброї та техніки значно скоротити час на тестування і доведення своїх виробів до стандартів, необхідних для реальних бойових дій. Це не просто можливість для випробувань — це стратегічний підхід до забезпечення Сил оборони саме тим озброєнням, яке потрібне вже зараз і сьогодні, а не потенційно у майбутньому», — заявив Гаврилюк.

Для участі у тестуваннях виробникам необхідно заповнити спеціальну форму.

Проєкт пропонує доступ до полігонів, обладнаних усім необхідним для випробувань різних типів військових виробів.

У межах «Залізного полігону» виробникам нададуть професійну експертизу, підтримку під час тестувань, консультації військових експертів та допоможуть напрацювати методологію випробувань.

За результатами тестувань учасники отримають офіційний протокол та висновки від Центрального воєнно-наукового управління Генштабу ЗСУ та/або Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ.

Підготувала: Ніна Петрович