Чоловіки за кордоном, які не оновили дані, не зможуть отримати або обміняти водійські посвідчення,

біженці,європа,іспанія

Військовозобов’язаним українцям за кордоном, які не оновили військово-облікові дані, не видаватимуть та не обмінюватимуть водійське посвідчення, а також не реєструватимуть транспорті засоби.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 13 серпня, передає Радіо Свобода.

Відповідно до постанови, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про оновлення персональних даних не будуть надаватися такі адміністративні послуги:

  • приймання документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати чи викрадення;
  • приймання документів щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів.

Також чоловікам міжнародні поштові відділення не пересилатимуть посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Як повідомлялося, 18 травня набув чинності закон 10449 про посилення мобілізації. Військовозобов’язані, а це чоловіки від 18 до 60 років, які не зняті з військового обліку, повинні були протягом 60 днів оновити свої облікові дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Тих, хто цього не зробив, притягуватимуть до відповідальності – від штрафів до криміналу.

Детальніше про це у нашому матеріалі: Ухилянтам приготуватися: які санкції застосовуватимуть за порушення закону про мобілізацію

Автор: Юлiя Далецька