Атомна енергетика зараз виробляє більше половини всієї електроенергії України,

галущенко

Енергетики працюють над тим, щоб упродовж осінньо-зимового періоду працювали всі 9 атомних енергоблоків на підконтрольній Україні території.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

"Ми працюємо для того, щоб протягом зими всі 9 блоків, які на підконтрольній території, були в мережі. Воно так і буде", – сказав Галущенко.

За його словами, частину ремонтів зусиллями атомників вдається завершити навіть раніше зазначеного в плані терміну. Це одразу призводить до відчутного покращення ситуації в енергосистемі.

Галущенко зазначив, що сьогодні атомні електростанції покривають понад половину всього споживання в країні.

"На сьогодні навіть без Запорізької атомної станції в системі атомна енергетика виробляє більше половини всієї електроенергії країни. Умовно – кожна друга лампочка, світиться завдяки електроенергії, виробленій "Енергоатомом", – розповів Галущенко.

Ремонтна кампанія на українських АЕС розпочалася в березні. Планується, що вона триватиме сумарно на всіх енергоблоках 617 днів.

Нагадаймо, 24 липня на одній із атомних електростанцій після планового ремонту, завершеного раніше строку, до енергосистеми підключено один із атомних енергоблоків.

Минулого тижня "Енергоатом" достроково підключив до енергомережі один з енергоблоків-тисячників на АЕС. До того атомники перевантажили ядерне паливо та провели плановий ремонт обладнання.

Автор: Галина Ялівець