Через обстріл шахти поранені троє гірників на Донеччині – Міненерго

Також внаслідок сильного вітру на Донеччині відключалася повітряна лінія, дві шахти були знеструмлені. Під землею працювали 25 людей, вони вийшли на поверхню

Російські війська напередодні обстріляли шахту в Донецькій області, повідомило Міністерство енергетики 22 квітня .

«Учора ворог обстріляв одну з шахт на Донеччині. Поранення отримали троє працівників», – йдеться в зведені.

Крім того, армія РФ обстріляла підприємство вдруге вночі, пошкодивши будівлі.

Також внаслідок сильного вітру в області відключалася повітряна лінія, через що дві шахти та домогосподарства були знеструмлені. Під землею працювали 25 людей, вони вийшли на поверхню.

Міненерго також фіксує тимчасові відключення обладнання через технологічні порушення в Одеській та Івано-Франківській областях, а також через падіння дерева – на Сумщині.

Відомство прогнозує імпорт електроенергії в обсязі 7 858 мегават на годину, експорту не передбачається.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук 13 квітня заявив, що енергетики не виключають запровадження погодинних графіків відключення світла в Україні.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Всередині електростанції України після атаки РФ: масштаби руйнувань (фотосвідчення)

Всередині електростанції України після атаки РФ: масштаби руйнувань (фотосвідчення)

  • Радіо Свобода

Росія з березня завдає масштабних атак по енергосистемі України. Reuters оприлюднив світлини зсередини однієї теплоелектростанції, яка була сильно пошкоджена внаслідок російської атаки. Розташування ТЕС не розкривають.

Форум