Кабмін дозволив виїзд за кордон для чоловіків-студентів. Які умови?

студент

Кабінет міністрів дозволив студентам-чоловікам від 18 до 22 років виїжджати за кордон на навчання до іноземних навчальних закладів у межах програм академічної мобільності (для тимчасового навчання або стажування).

Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

За його словами, академічна мобільність – можливість для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, щоб здобути нові знання та досвід, а для університетів – спосіб зміцнити партнерства з іноземними закладами.

Як пояснив міністр, через воєнний стан у програмах академічної мобільності наразі беруть участь лише дівчата. І студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента.

"Тож сьогодні уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм – строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування)", – наголосив Лісовий.

Для перетину кордону необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, військово-довідковий документ від ТЦК.

При цьому, жодних особливих дозволів Міносвіти не видаватиме.

Автор: Юлiя Недашківська