На Хмельниччині запровадили погодинні відключення світла – обленерго

Наслідки ударів російських дронів по місту Нетішин Хмельницькій області, де розташована Хмельницька АЕС. 25 жовтня 2023 року, фото ілюстративне

Станом на вечір 25 березня у Хмельницькій області фіксують «суттєве зростання» навантаження на електромережі, йдеться у повідомленні пресслужби «Хмельницькобленерго».

«Якщо ситуація й далі йтиме таким чином, і споживачі не зменшать обсяг споживання електричної енергії, будуть запроваджені мережеві обмеження», – йдеться в повідомленні.

В обленерго попередили, що відключення відбуватимуться двома чергами. Згідно із оприлюдненим графіком, відключатимуть одну чергу зранку з 07:00 до 11:00 і одну ввечері з 17:30 до 21:30, виключно в періоди максимального навантаження.

Також зазначається, що «енергетики постійно відстежують рівень навантаження на електромережі й застосовуватимуть графік тільки за потреби, аби уникнути технологічних пошкоджень обладнання».

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум