Бійці Ірпінського ДФТГ отримали зброю у приватну власність (ФОТО)

Бійці Ірпінського ДФТГ отримали зброю у приватну власність (ФОТО)

Сьогодні, 12 січня, учасники добровольчого формування Ірпінської міської територіальної громади отримали гвинтівки AR-15 з механічними прицілами та комплектами набоїв

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту Ірпінська міська рада.

У рамках проєкту "Український арсенал свободи" 35 учасників добровольчого формування Ірпінської міської територіальної громади отримали зброю у приватну власність.

Гвинтівки зазвичай використовуються для цивільних цілей, таких як полювання, спортивні змагання, а також для захисту власної оселі.

Це вже третя партія зброї, яка ввозиться у рамках цього проєкту. Спочатку конфісковану зброю передало місто Маямі, згодом те саме зробило місто Фенікс.

Проєкт "Український арсенал свободи" створений народним депутатом України Марʼяном Заблоцьким, американцем Марком Брелом та міським головою Олександром Маркушиним. Програма має на меті забезпечити цивільному населенню доступ до зброї через програми викупу зброї та пожертвувань.

Задля ефективного захисту міста дуже важливо мати якісні засоби, серед яких зброя на першому місці.

Подяками Ірпінського міського голови за вагомий внесок та підтримку добровольчого формування Ірпінської міської територіальної громади № 1 для виконання завдань територіальної оборони та медалями "За заслуги перед містом Ірпінь" відзначили народного депутата України Марʼяна Заблоцького та американського письменника, віцепризидента з міжнародних програм Atlas Network Тома Гордона Палмера.

Нагадаймо, що КП "Муніципальна варта" Ірпінської міської ради оголошує ініціативу "Міняємо дрони на орків".