У Фінляндії затримано депутата за стрілянину біля ресторану в Гельсінки

Читать на русском

У Фінляндії затримано депутата за стрілянину біля ресторану в Гельсінки

У Фінляндії затримано депутата за стрілянину біля ресторану в Гельсінки

У Фінляндії затримали депутата від партії "Істинні фіни" Тімо Ворнанена – він вистрелив у землю у центрі фінської столиці.

Про це повідомив фінський телерадіомовник Yle з посиланням на інформацію поліції.

Поліція повідомила про затримання, не називаючи імені Ворнанена у своєму пресрелізі. Але інформація збігається з раніше відомими деталями про депутата та стрілянину в центрі Гельсінкі.

За даними поліції, інцидент стався о 4-й годині ранку в п’ятницю. Депутат, який перебував у ресторані Bar Ihku, посварився з колегами. Сварку було залагоджено, але за межами ресторану Ворнанен несподівано дістав малокаліберний пістолет і направив його на людей.

Ворнанен зробив один постріл у землю, змусивши присутніх піти.

За професією Ворнанен – поліцейський. Він також захоплюється полюванням.

Згідно з повідомленням поліцієї, статті Кримінального кодексу, за якими розслідуватиметься інцидент, уточнять під час слідства.

Ворнанена звільнять з-під варти після завершення необхідних слідчих заходів.

Голова "Істинних фінів" Ріікка Пурра написала у соцмережі Twitter (X), що оприлюднена поліцією інформація про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, пов’язаних із депутатом Тімо Ворнаненом, "дуже серйозна".

"Окрім кримінальних наслідків, партія та парламентська фракція діятимуть належним чином", – написала Пурра.

Також повідомили, що публічні виступи Пурра на суботу скасовані. Голова "Істинних фінів" мала виступити у Сало та Турку у другій половині дня.