Росія припиняє ротації Тихоокеанського флоту до Сирії та перекидає його на війну в Україні – розвідка

Російський військовослужбовець у місті Авдіївка, Донецька область, Україна, 17 лютого 2024 року

Російське військове керівництво вирішило залучити до підрозділів, якій ведуть війну проти України особовий склад Тихоокеанського флоту РФ, а також 11-ї армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони, повідомляє 12 квітня Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними українських розвідників, вказані військові з’єднання раніше не були безпосередньо залучені до ведення бойових дій проти України.

«Згідно з рішенням командувача Тихоокеанського флоту РФ Віктора Лііни, ротації до Сирії повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України», – вказано у повідомленні.

Йдеться, за даними українського оборонного відомства, про 2000 російських військовослужбовців із Пріморского та Камчатского країв РФ та 400 солдатів з числа військових частин 11-ї армії ВПС та ППО, дислокованої на території Хабаровского краю РФ.

Такі кроки передбачені з метою поповнення втрат російських окупаційних військ, яких вони зазнають під час бойових дій в Україні, вважає розвідка.

Редакція Радіо Свобода наразі не може перевірити цю інформацію з незалежних джерел.

Раніше головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі Крістофер Каволі наголошував, що Росія компенсувала свої важкі втрати у війні проти України, і зробила це швидше, ніж очікувалося. Він зауважив, що армія РФ на 15 відсотків більша, ніж була, коли вона вторглася в Україну. За словами Каволі, за минулий рік Росія збільшила чисельність своїх військ на передовій з 360 тисяч до 470 тисяч.

У лютому українська розвідка повідомляла, що на сирійському аеродромі Шайрат готують російських операторів безпілотників іранського виробництва для війни проти України. За повідомленням, навчання проводили «Ліванська поліція Хезболли» й «Іранська революційна гвардія».

Угруповання російських військ перебуває на території Сирії з 2015 року.

Форум