Мін’юст США висунув звинувачення проти криптобіржі KuCoin

Читать на русском

Мін’юст США висунув звинувачення проти криптобіржі KuCoin

Мін’юст США висунув звинувачення проти криптобіржі KuCoin

Звинувачення проти криптобіржі висунуто за злочини, пов’язані з переказом коштів без отримання відповідної ліцензії.

Міністерство юстиції США (DOJ) сьогодні, 26 березня, звинуватило у порушенні законодавства про переказ грошових коштів без ліцензії однієї з найбільших криптовалютних бірж у світі — KuCoin, а також двом її засновникам, громадянам Китаю Чун Гану та Ке Тангу.

У обвинувальному акті, поданому до Окружного суду США по Південному округу Нью-Йорка, йдеться, що KuCoin та її засновники навмисне ігнорували американські закони щодо боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом (AML, Anti-Money Laundering, протидія відмиванню грошей), та не відстежували підозрілі транзакції, як цього вимагають федеральні закони.

З моменту свого заснування в 2017 році KuCoin, як повідомляється, отримала понад $5 млрд і відправила понад $4 млрд коштів, отриманих кримінальним шляхом. Міністерство юстиції США стверджує, що багато клієнтів KuCoin обирали цю біржу саме через її анонімність.

Згідно з інформацією від правоохоронних органів США, KuCoin активно рекламувала себе американським користувачам у соціальних мережах, позиціонуючи себе як біржу, де можна торгувати криптовалютами без процедури KYC (Know Your Customer або Know Your Client, «знай свого клієнта»).

Наприклад, у квітні 2022 року KuCoin у соціальних мережах заявила: «KYC не підтримується для користувачів зі США, проте проходження цієї процедури на KuCoin не є обов’язковим. Звичайні транзакції можуть бути виконані з використанням непідтвердженого облікового запису.

Такі заяви KuCoin не тільки вводили в оману інвесторів, а й потенційно ставили під загрозу безпеку американських користувачів, оскільки відсутність KYC-верифікації полегшує відмивання грошей та інші незаконні операції, йдеться в обвинувальному акті Мін’юсту США.

Представники KuCoin не прокоментували цю ситуацію.