Франція та Китай тиснуть на Україну, щоб вона відмовилася від "списку спонсорів війни", — Reuters

Читать на русском

Франція та Китай тиснуть на Україну, щоб вона відмовилася від

Франція та Китай тиснуть на Україну, щоб вона відмовилася від "списку спонсорів війни", — Reuters

За словами журналістів, Україні, можливо, доведеться пом’якшити свою позицію, оскільки їй важче забезпечувати собі рівень підтримки з боку інших країн.

Україна може відмовитись від списку фізичних осіб та компаній, які були визнані "спонсорами війни". На Київ тиснуть Франція та Китай. Про це пише Reuters .

За словами журналістів, Україна також може ліквідувати сайт, де міститься інформація про "спонсорів війни", які ведуть бізнес із Росією.

Зазначається, що цей чорний список не має юридичної сили, проте він є важливою частиною кампанії Києва щодо викриття тих, хто допомагає Кремлю (наприклад, сплаті податків) в агресії проти України.

Видання пише, що Україні, можливо, доведеться пом’якшити свою позицію, оскільки їй важче забезпечувати собі рівень підтримки з боку інших країн.

У матеріалі йдеться про те, що Китай, який є великим споживачем українського зерна, ще в лютому вимагав від України виключити зі списку "спонсорів війни" 14 китайських компаній. Невдоволена і Франція, яка хоче, щоб Київ виключив зі списку рітейлерів Auchan та Leroy Merlin.

Більше того, за словами журналістів, на Україну також тиснуть Австрія та Угорщина. Тому чорний список може бути ліквідований протягом кількох днів.