Комунальники Вілкула замовили оточенню Краснова і Вілкула реклами на 18 мільйонів

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» Криворізької міської ради Дніпропетровської області 6 і 28 лютого за результатами тендерів уклало дві угоди щодо рекламних послуг загальною вартістю 18,11 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На поточний рік замовили висвітлення щодо безпеки й захисту мешканців, виконання соціально-гуманітарних програм, роботи об’єктів критичної інфраструктури та іншої важливої інформації під час воєнного стану. Як і торік, ціни по окремих медіа невідомі.

  • ТОВ «Телерадіокомпанія «Нова» надасть послуги на телеканалах і радіо на 12,57 млн грн.

Фірма розмістить 2 000 хвилин інформаційних повідомлень до однієї хвилини поза межами рекламних та новинних блоків на кожній із п’яти радіостанцій: «Радіо П’ятниця», «NRJ», «Город-FМ», «Перець FМ»/«Стильное» (обидві на одній частоті) та «Радіо Кривбас».

Також розмістять 5 250 хвилин інформаційних повідомлень на двох телеканалах: «Перший Міський» та «Громадське телебачення Дніпра «ОТВ». Розміщення сюжету включає у себе виробництво відеофільму. Не менше п’яти інформаційних повідомлень повинно виходити у ранковий і вечірній прайм-тайм. Хронометраж одного виходу має бути до трьох хвилин.

Дніпровською «ТРК «Нова» на чолі з Галиною Булавкою володіють Оксана Нечай та ТОВ «Юридичне бюро «Златоуст» Станіслава Басова. У цю ж групу входять ТОВ «Громадське телебачення ОТВ»,ТОВ «Телерадіокомпанія «ІРТ» і ТОВ «Інформаційне бюро «Репортер».

Станіслав Басов є депутатом Дніпровської міськради від партії «Громадська сила» Загіда Краснова – дніпровського політика та бізнесмена, колишнього секретаря міськради Дніпра.

  • ТОВ «Інформаційне агентство «Кривбас Он-лайн» отримає за послуги в пресі та інтернеті ще 5,54 млн грн.

Фірма розмістить 920 інформаційних повідомлень на інтернет-ресурсах, а саме по 240 штук на ІА «Кривбас Он-лайн», «Пульс» і «Перший Міський» та 200 штук на «Інформатор».

Крім того, розмістять інформаційні повідомлення в пресі загальним обсягом 57 260 кв. см. У тому числі 24 200 кв. см у виданні «Пульс», 17 000 кв. см у виданні «Моя Газета Домашня», 11 500 кв. см у виданні «Вечір», а також 4 560 кв. см у виданні «ВІК. Вісник Кривабасу».

Криворізьке «ІА «Кривбас Он-лайн» на чолі з Ігорем Савлюком належить депутату Дніпровської міськради Ярославу Гивелю (раніше від Партії регіонів та «Опозиційного блоку», нині від «Блоку Вілкула «Українська перспектива»). Гивель працює в столичному ТОВ «Інститут стратегічних досліджень» одеситки Юлії Шмагіної. Раніше фірмою володів позафракційний нардеп Дмитро Шпенов, який був помічником колишнього нардепа від Партії регіонів Олександра Вілкула. Восени 2019 році Шпенов узяв на поруки Олександра Вілкула, арештованого за звинуваченням у незаконній діяльності на посаді голови Дніпропетровської ОДА. Батько того Юрій Вілкул виконує обов’язки мера Кривого Рогу.

«Криворізький Центр Розслідувань» 29 лютого повідомив у «Фейсбуці», що молодший сержант Ярослав Орестович Гивель разом із низкою осіб офіційно числиться в 129-ій окремій бригаді територіальної оборони, у складі 248-го окремого батальйону територіальної оборони. За їхніми даними, «було зафіксовано часте їх перебування в будівлі за адресою м. Кривий Ріг вул. Молодіжна 1 та пряме підпорядкування сину тимчасово виконуючого обов’язки міського голови м. Кривий Ріг Вілкулу Олександру Юрійовичу». Однак організація опитала ряд військовослужбовців з 248 батальйону, які підтвердили, що ніколи не бачили та не чули про вищезгаданих осіб, але чули про «групу вілкула» або наряди на «міський виконавчий комітет». Також організація пише, що зафіксувала неодноразово в цивільному одязі деяких людей зі списку у приміщенні виконкому та на урочистих заходах.

Вищезгадані фірми отримали замовлення без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Із 2021 року КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» очолює Юрій Власенко. Він був заступником директора цього КП, працював у Раді з питань розміщення та впорядкування зовнішньої реклами та очолював відділ реклами на транспорті іншого КП «Парковка та реклама». До 2021 року «Інститутом…» керував Костянтин Касьяненко, чиї фотографії із символікою «Беркуту» та пости із георгіївськими стрічками публікували місцеві медіа.

Нагадаймо, торік аналогічні послуги замовляли у ТОВ «Артстайл Груп» і «Кривбас Он-лайн» на 16,28 млн грн, а позаторік – у «Кривбас Он-лайн» і ТРК «Нова» лише на 1,12 млн₴