Міноборони спростило списання аптечок, сумок та рюкзаків

аптечка,турнікет

Міністр оборони Рустем Умєров підписав наказ, який запроваджує спрощену процедуру списання військово-медичного майна – аптечок, сумок та наплічників.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Зазначається, що раніше аптечки, сумки та наплічники вважались інвентарним майном. Тож його списання було надзвичайно ускладнене, часто – нездійсненне. Ввійськові частини мали пройти 20 етапів для списання аптечок, що могло тривати місяцями.

"Через це військові частини не могли замовити нові аптечки. Адже, за документами, на балансі військових частин забезпечення було стовідсоткове. Наказ, який підписав міністр Умєров, зокрема, дозволить пришвидшити надходження нових аптечок у військові частини", – пояснили у міністерстві, додавши, що тепер процес списання передбачатиме лише шість етапів та три документи, які можна оперативно зробити.

Відтепер військовослужбовець, який втрачає чи використовує аптечку, сумку та наплічник під час бою або під час виконання інших завдань, усно чи письмово повідомляє про це командирові свого підрозділу.

Відтак командир складає рапорт і додає до нього витяг з журналу бойових дій або підсумкового бойового донесення. Ці документи подаються командиру частини, який призначає комісію, що формує акт списання, після чого командир частини підписує акт, а фінансова служба списує зазначене медичне майно.

Автор: Юлiя Недашківська