Госпіталь ветеранів Кличка злив 52 мільйони на ремонт по завищених цінах – тепер партнеру охоронця Януковича

Мер Києва Віталій Кличко ревізує ремонт госпіталю ветеранів в липні 2023 року. Ліворуч від нього керівник Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург і директор госпіталю ветеранів Борис Борисов. Фото «Офіційного порталу Києва».

КНП «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» Київської місьради 20 листопада за результатами тендеру замовив ТОВ «Альфа індастріал констракшн» ремонт будівлі за 52 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Роботи повинні виконати до кінця 2024 року.

Для участі у тендері учасники закупівлі повинні в період уточнень виїхати на об’єкт щоб ознайомитися з проектно-кошторисною документацією, визначити детальний об’єм та умови виконання робіт. Після цього скласти та надати у складі пропозиції Акт огляду об’єкту в довільній формі за підписом представника учасника та замовника.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Кошторисні ціни будматеріалів завищені у кілька разів.

Гідроізоляційну суміш із проникаючим ефектом Ceresit CR 90 Crystaliser враховано по 185 грн/кг (тут і далі кошторисні ціни з ПДВ). Тоді як вона вільно продається по 36 грн/кг. Тобто у кошторисі вп’ятеро дорожче.

Засіб для захисту від капілярної вологи Ceresit CO 81 врахували по 639 грн/л (тут і далі ціни вказано з ПДВ). На сайті виробника «Хенкель Баутехнік (Україна)» таку суміш продають по 257 грн/л. Тобто у кошторисі вдвічі дорожче.

Шпатлівку полімерцементну армовану Ceresit CT 29 враховано по 30 грн/кг. «Епіцентр» пропонує її по 14 грн/кг. Тобто у кошторисі вдвічі дорожче.

Ремонтно-відновлювальну крупнозернисту суміш Ceresit CD 22 врахували по 84 грн/кг. «Епіцентр» продає таку суміш по 51 грн/кг Тобто у кошторисі у півтора рази дорожче.

Грунтовку MGF Betom-Kontakt врахували по 227 грн/кг. Інтернет-магазин будівельних матеріалів «Budstore» продає таку по 59 грн/кг та фірма «Анжіо» по 73 грн/кг. Тобто у кошторисі в 3-4 рази дорожче.

Дизель генератор 400/230В, 50 Гц, 182 кВА (146 кВт) включили в кошторис по 5,4 млн₴ Подібний за властивостями генератор можна знайти у продажу по 1,8 млн грн Тобто у кошторисі втричі дорожче.

Моноблок ВЕЛЛЕЗн 120-200 врахували по 83 274 грн/шт. Такий моноблок продається в інтернет магазинах Rozetka, Ohrana та Triniti-SB по 30 876 грн/шт. Тобто у кошторисі майже втричі дорожче.

ІР-відеокамери Hikvision DS-2CD1121-I(F) включили по 5 832 грн/шт. Магазини «Відеокомплект» та «Bezpeka Veritas» продають їх по 2 679 грн/шт, що вдвічі дешевше. «Епіцентр» пропонує такі камери по 2 233 грн/шт.

Директором «Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни» є Борис Борисов, уповноваженою особою – Олена Пономарьова. Департамент охорони здоров’я КМДА очолює Валентина Гінзбург.

Директором та власником «Альфа індастріал констракшн» є Юрій Неборак. За даними «Гроші. Інформатор», у 2010-2020 роках Неборак був фізичною особою-підприємцем з профілем на обслуговування систем безпеки. У 2020 році Неборак деякий час працював державним інспектором в Офісі великих платників податків Державної податкової служби України.

А ще у 2010-2013 роках він був співзасновником фірми «Технології безпеки «Триггер» разом з Анатолієм Кобилянським. Останній був у 2010-2014 років помічником народних депутатів Владислава Забарського та Ярослава Москаленка (2012-2014) від Партії регіонів. Очолюване Кобилянським формування «Делліт» охороняло резиденцію Віктора Януковича «Межигір’я», особисто він отримував готівку для виплат охоронцям.

З жовтня 2022 року фірма натендерила 87 млн грн, найбільше в Київзеленбуду.

Нагадаймо, раніше цього року Госпіталь ветеранів віддав ТОВ «Абсолют клімат» підряди на свій ремонт на 1,36 млрд₴ Ціни будматеріалів у цих контрактах також були завищені у кілька разів.