Розвідка Британії: через український удар по аеродрому в РФ Москві довелося розосередити близько 40 літаків

Раніше цього тижня британська розвідка назвала успішним український удар по військовому аеродрому «Кущевська» у Росії на минулих вихідних (фото ілюстративне)

Українська атака на російський аеродром «Кущевська», ймовірно, привела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району й розміщені на численних аеродромах РФ далі від лінії фронту, заявила розвідка Великої Британії 3 травня .

«Вплив цього навряд чи буде відразу очевидним чи значним. Однак Україна вже продемонструвала здатність завдавати ударів значно далі вглиб Росії, ніж ці точки розосередження. Застосування таких заходів розосередження означає, що тривалість бойових вильотів повинна буде збільшитися, щоб зберегти ту саму постійність у просторі поля бою. Це, у свою чергу, вимагатиме більше палива, збільшуватиме вартість, а також створюватиме більше навантаження на екіпажі», – йдеться в повідомленні.

Раніше цього тижня британська розвідка назвала успішним український удар по військовому аеродрому «Кущевська» у Росії на минулих вихідних.

«Російські винищувачі з «Кущевської» і низки інших авіабаз зазвичай здійснюють від 100 до 150 літаковильотів на день, причому значна частина з них запускає боєприпаси по всій лінії фронту в той час, як Росія намагається досягти прориву за допомогою вогневої потужності», – йдеться в повідомленні.

У ніч на 27 квітня на військовому аеродромі «Кущевська», а також на Ільському і Слов’янському НПЗ у Краснодарському краї Росії сталися вибухи. За даними джерел Радіо Свобода, які побажали залишитися неназваними, бо не уповноважені офіційно коментувати питання, вибухи на цих об’єктах сталися завдяки дронам СБУ.

Американський Інститут вивчення війни заявив 17 квітня, що українські удари по російських цілях в окупованому Криму і на території РФ є «досить скоординованою і широкомасштабною серією ударів, спрямованою саме проти російської авіації, протиповітряної оборони і засобів радіолокаційного виявлення».

Форум