Італійські католики образилися на рекламу з чіпсами та черницями

Читать на русском

Італійські католики образилися на рекламу з чіпсами та черницями

Італійські католики образилися на рекламу з чіпсами та черницями

Творча команда з Lorenzo Marini Group заявила, що ролик орієнтований на молодь та створений "із сильною британською іронією".

Італійська телевізійна реклама картопляних чіпсів Amica Chips, за сюжетом якої черниці їдять снеки замість проскури під час таїнства святого причастя, обурила католиків, які звинувачують авторів ідеї в блюзнірстві та образі почуттів віруючих, пише видання The Guardian.

Події у 30-секундному рекламному ролику відбуваються у монастирі. Черниці під мелодію "Аве Марія" Шуберта підходять до вівтаря і готуються прийняти причастя, а в цей час їхня настоятелька замість ритуальних інгредієнтів їсть чіпси. Відео закінчується зображеннями продукту та гаслом "Amica Chips the Divine Daily" ("Amica Chips божественні щодня").

Ця реклама транслювалася на Mediaset — найбільшому комерційному мовнику Італії, а також інших приватних телеканалах.

Творча команда з Lorenzo Marini Group заявила, що ролик орієнтований на молодь та створений "із сильною британською іронією". Проте, креативна ідея не сподобалася Асоціації італійських телеглядачів-католиків (Aiart), яка закликала негайно призупинити показ. Президент Aiart Джованні Баджо звинуватив Amica Chips у богохульстві та використанні релігійних символів для збільшення продажів.

"Реклама ображає почуття мільйонів католиків, оскільки порівнює картопляні чіпси з таїнством святого причастя", – заявив він.

Скандал через рекламу чіпсів в Італії, маркетинговий хід, Італія, приниження Христа, образу почуттів віруючих, відео queiueiqutieeant

Рекламу також розкритикували журналісти католицької газети Avvenire, які у відкритій редакційній статті написали: "Христа принизили до рівня картопляних чіпсів. Принижений і осквернений, як і дві тисячі років тому".

Компанія Amica Chips поки що не відреагувала на численні запити ЗМІ щодо скандалу. Під час телефонних дзвінків на їхню гарячу лінію замість гудків включається мелодія "Аве Марія" зі звуками хрустіння чіпсів.

Пізніше стало відомо, що Контрольний комітет Інституту саморегулювання реклами Італії наказав утриматися від поширення цієї реклами. Регулятор дійшов висновку, що відео Amica Chips ображає моральні, громадянські та релігійні переконання.