У ГУР оцінили ймовірність нападу Ірану на Ізраїль: "Остаточні рішення не ухвалені"

Читать на русском

У ГУР оцінили ймовірність нападу Ірану на Ізраїль:

У ГУР оцінили ймовірність нападу Ірану на Ізраїль: "Остаточні рішення не ухвалені"

Світові ЗМІ, зокрема The Wall Street Journal, пишуть, що Іран нібито планує напад на Ізраїль протягом найближчих двох днів. Однак остаточні рішення щодо такої атаки наразі не ухвалені.

Про це кажуть джерела OBOZ.UA в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Водночас там зазначають, що ситуація в регіоні дійсно є напруженою.

"За нашою інформацією, остаточні рішення не ухвалені, протягом найближчих двох діб нічого екстраординарного не очікується", – зазначає джерело.

Українська розвідка уважно стежить за ситуацією на Близькому Сході, зокрема й за конфліктом між Іраном та Ізраїлем. Дані, які мають наші спецслужби, вказують на те, що протягом двох діб напад Ірану точно не відбудеться. Однак обстановка є дуже динамічною, тож прогнозувати розвиток події в регіоні на великий проміжок часу важко.

За даними ЗМІ, Ізраїль готується до можливого прямого нападу Ірану у відповідь на удар, який стався майже два тижні тому і призвів до загибелі семи іранських військових. Тоді, 1 квітня, Ізраїль завдав авіаудару по прибудові консульства Ірану в Дамаску.

Очікується, що велика атака на Ізраїль може включати понад 100 безпілотників і десятки ракет, націлених на військові цілі всередині країни.

 qkxiqdxiqdeihrant