Зеленський зустрівся з міністром національної оборони Литви: говорили про безпекові гарантії і не тільки

Читать на русском Read in English

Зеленський зустрівся з міністром національної оборони Литви: говорили про безпекові гарантії і не тільки

Зеленський зустрівся з міністром національної оборони Литви: говорили про безпекові гарантії і не тільки

Президент України Володимир Зеленський 10 квітня провів у Києві зустріч з міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом. Під час перемовин сторони торкнулися, зокрема, питання лідерства Литви у міжнародній коаліції з розмінування, а також розвитку співпраці в оборонній промисловості та роботи над двостороннім документом щодо безпекових гарантій.

Подробиці повідомив сам Зеленський. Він також подякував Литві в особі високого гостя за незмінну підтримку України.

"Зустрівся з міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом. Це його перший закордонний візит на цій посаді. Обговорили важливість подальшого лідерства Литви у міжнародній коаліції з розмінування, розвиток співпраці у сфері оборонної промисловості, роботу над документом щодо безпекових гарантій, подальшу всебічну підтримку", – зазначено у повідомленні.

Поміж іншого у ході зустрічі українська та литовська делегації обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Говорили про безпекові гарантії і не тільки: Зеленський зустрівся з міністром національної оборони Литви. Відео qkxiqdxiqdeihrant

Глава держави також відзначив незмінну підтримку, яку Україна отримує від Литви упродовж всього часу повномасштабної війни з Росією.

"Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав", – наголосив Зеленський.

За словами глави держави, український народ особливо вдячний Литві за участь у фінансуванні чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів і за виділення коштів для партії дронів. Президент підкреслив, що для України надзвичайно важливим є ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів.