Арнольда Шварценеггера зробили "справжнім Термінатором": актору встановили кардіостимулятор після трьох операцій на відкритому серці

Читать на русском

Арнольда Шварценеггера зробили

Арнольда Шварценеггера зробили "справжнім Термінатором": актору встановили кардіостимулятор після трьох операцій на відкритому серці

Всесвітньо відомий американський культурист, актор і політичний діяч Арнольд Шварценеггер повідомив, що минулого понеділка йому встановили кардіостимулятор після трьох операцій на відкритому серці. Як зазначив 76-річний кінематографіст, тепер він став ще більш схожим на свого культового персонажа Термінатора, адже у нього з’явилася "машинна частина".

Як відомо, ексгубернатор штату Каліфорнія вперше переніс операцію на відкритому серці із заміни легеневого клапана у 1997 році. Аналогічні втручання він змушений був повторити у 2018 році, а 2020-го актор переніс схожу операцію із заміни аортального клапана. Тепер йому встановили кардіостимулятор, передає Daily Mail.

"Минулого понеділка мені зробили операцію, щоб стати трохи більше машиною: мені поставили кардіостимулятор. Мушу вам сказати, що те, що я говорю вам це, йде врозріз з моїм вихованням в Австрії, де ніхто ніколи не говорив про медичні проблеми. Усе, що стосувалося охорони здоров’я, тримали при собі, але я отримав так багато повідомлень і листів від людей, які народилися з двостулковим аортальним клапаном, як і я! проблемами", – поділився Шварценеггер.

"Термінатор", який із народження має порок серця, одразу поспішив заспокоїти шанувальників, запевнив, що почувається дуже добре. Минулого понеділка кінозірці встановили стимулятор, а вже в п’ятницю він відвідав великий екологічний захід у компанії своєї подруги та колеги з фітнесу Джейн Фонди.

Однак чимось Шварценеггер все ж таки засмучений – йому доведеться зробити паузу у своїх тренуваннях, які він не припиняє, незважаючи на солідний вік.

Також актор розповів про встановлення стимулятора: "Лікарі порадили мені, що настав час пройти через це, тому що деякі рубцеві тканини зробили моє серцебиття нерегулярним. Так було протягом кількох років, тому принаймні раз на рік потрібно проходити повне обстеження і дізнатися, як працює моє серце”.

Після чергової операції у 2020 році Шварценеггер зізнавався, що готується до встановлення кардіостимулятора. Лікарі тоді йому казали, що слід "постійно тримати руку на пульсі" і слідкувати за своїм станом.

Тепер як справжній qkxiqdxiqdeihrant

Як пояснював сам актор, коли аортальний клапан не працює належним чином, "він може перешкоджати кровотоку та змушувати серце працювати інтенсивніше, щоб відправити кров до іншого тіла".

"Таке життя з генетичною пороком серця. Але ви не почуєте, щоб я скаржився", — мужньо коментував "Термінатор".