Ексліквідатор Національної кінематики пішов на угоду зі слідством

Читать на русском

Ексліквідатор Національної кінематики пішов на угоду зі слідством

Ексліквідатор Національної кінематики пішов на угоду зі слідством

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім арбітражним керуючим санацією ЛП «Національна кінематека України» Русланом Бандуристим у межах справи про заволодіння нерухомістю цього ДП вартістю майже 42 млн гривень.

Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури Тамарі Мазар і ще шістьом особам. За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

Як відомо, Бандуристий пішов на угоду про визнання винуватості ща ч. 2 ст. 28 — ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 28 — ч. 1 ст. 366 КК. Його визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 — ч. 3 ст. 365-2 КК, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю, пов’язаних з наданням публічних послуг строком на 1 рік 6 місяців без конфіскації майна.

Водночас його звільнили від основного покарання на іспитовий строк у 1,5 роки. На Бандуристого поклали наступні обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. Наразі він мобілізований до лав Збройних сил України.

368.media