Оглядач прокоментував удари БПЛА по НПЗ у РФ: можемо взагалі зупинити ефективну роботу такої галузі

Читать на русском

Оглядач прокоментував удари БПЛА по НПЗ у РФ: можемо взагалі зупинити ефективну роботу такої галузі

Оглядач прокоментував удари БПЛА по НПЗ у РФ: можемо взагалі зупинити ефективну роботу такої галузі

Експерт упевнений, що через атаки на великі НПЗ в Росії у ЗС РФ почнуться проблеми. Їм просто не буде чим заправляти 3000 танків, які вони зігнали на територію України.

Масштабні атаки безпілотників на нафтопереробний сектор у РФ призведуть до виникнення проблем із забезпеченням російських військ пально-мастильними матеріалами". Про це він сказав у коментарі "Еспресо" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, нафтопереробний сектор має досить важливе значення для Росії і дуже важливий експорт, тому що це надходження та поповнення бюджету, який безпосередньо фінансує війну проти України. Також ця галузь важлива і всередині самої країни, тому що є внутрішній попит громадянського та комерційного використання. І найважливіший — це армійський, мілітарний компонент, тому що ЗС РФ потребує постійного цілодобового забезпечення матеріальною компонентою, а також паливно-мастильними матеріалами.

"Коли не вистачає експортних можливостей для того, щоб наповнювати бюджет, і коли не вистачає ресурсу для наповнення третьої мілітарної категорії – у них починають виникати проблеми вже із забезпеченням військ паливно-мастильними матеріалами", – каже Коваленко.

Він упевнений, що в РФ почнуть обмежувати комерційні та цивільні компоненти, щоб забезпечити військо.

"З іншого боку, ми маємо можливість впливати вглиб території Російської Федерації на 1000 км від кордону з Україною і це дозволяє нам охопити понад 50% нафтопереробних підприємств. Це говорить про те, що ми не тільки можемо значно впливати на ефективність їхньої логістики з постачання пально-мастильних матеріалів, а також, що ми можемо взагалі зупинити ефективну роботу такої галузі, через деякий час російські окупаційні війська почнуть відчувати на собі цей вплив, тому що тільки на хвилиночку середньостатистичний танк вимагає за добу, якщо він постійно використовується, до тонни пального та приблизно 100 кг мастила", — пояснює експерт.

Він додає, що на сьогодні у зоні бойових дій ЗС РФ залучили приблизно 3 тисячі танків. Крім цього, ще є бойові машини піхоти, артилерія та інший автомобільний транспорт.