Блокада кордону: Протестувальники почали затримувати пасажирські автобуси

кордон,польща,польський

Протестувальники без будь-яких пояснень почали затримувати пасажирські автобуси з боку Польщі.

Про це повідомив віце-прем’єр — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє пресслужба міністерства.

"Пасажири автобусів з України та до України – це переважно жінки з дітьми, пенсіонери та люди з інвалідністю, військовослужбовці, які повертаються або їдуть на навчання, та іноземці, які подорожують транзитом. Спроба польських фермерів зробити їх заручниками протесту неприйнятною для цивілізованого світу. Звертаємо увагу правоохоронних органів Польщі на неприпустимість таких дій та закликаємо втрутитись у ситуацію", – наголосив Кубраков.

Як повідомлялося, раніше у понеділок Державна прикордонна служба України повідомила про ускладнення руху на українсько-польському кордоні. Зокрема, польські протестувальники не пропускають жодної вантажівки з України через пункти "Зосін-Устилуг" та "Долгобичув-Угринів".

Крім того, 13 березня польські фермери планують поновити блокування вантажівок у напрямку пункту пропуску "Корчова-Краківець". Його тимчасово розблокували в ніч з 8 на 9.

На напрямку пунктів пропуску "Дорогуськ-Ягодин", "Зосін-Устилуг", "Долгобичув-Угринів", "Хребене-Рава-Руська", "Медика-Шегині" обмеження руху для вантажних транспортних засобів продовжується.

Що відбувається на кордоні з Польщею?

Нагадаймо, 9 лютого польські фермери розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, з 12 лютого протести поширилися ще на два пункти пропуску. Із 16 лютого польські аграрії блокували шостий пункт пропуску для руху вантажів.

Протестувальники зазвичай пропускають по одній вантажівці на годину, а також обіцяють не затримувати гуманітарні та військові вантажі.

За даними Держприкордонслужби України, 20 лютого польські протестувальники на кілька годин вже обмежували рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів на низці пунктів пропуску через кордон в обидвох напрямках.

Детальніше про ситуацію на польському кордоні читайте у нашому матеріалі: Чому поляки блокують вантажівки та висипають українське зерно на дорогу

Автор: Михайло Орлюк