На Київщині викрили шахраїв, що завозили авто на продаж під виглядом допомоги ЗСУ

На Київщині викрили шахраїв, що завозили авто на продаж під виглядом допомоги ЗСУ

Співробітники Державної митної служби викрили ділків, які завозили автівки на продаж під виглядом допомоги Збройним силам України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Державної митної служби України.

Всього було викрито факт завезення семи автівок за цією схемою. А саме вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та два Opel. Всі ці транспортні засоби за документами були гуманітарною допомогою військовим, яку продавали іншим особам.

Вживані автомобілі Volvo, BMW, Nissan, Mercedes-Benz, Volkswagen та два автомобілі Opel через оголошення про продаж намагався реалізувати на території Бучанського району Київщини місцевий мешканець,

— йдеться у повідомленні пресслужби ДМС.

Автомобілі завезли в Україну у квітні поточного року. Відповідно до національного законодавства, товари, визначені як гуманітарна допомога, звільняються від оподаткування при ввезенні на митну територію України. Таким чином, фігурантів справи звинувачують в ухиленні від сплати митних платежів. За даними фактами на Київській митниці складено сім протоколів про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України, транспортні засоби вилучені як докази.

Нагадаймо, що прокурори повідомили про підозру дитячій лікарці-психіатрині, яка вимагала хабар за оформлення інвалідності.