Науковиця SETI зробила заяву про виявлення позаземного життя

Ліза Калтенеггер, науковиця SETI, стверджує, що рано чи пізно світ дізнається про революційне відкриття щодо існування позаземного життя. Вона також висловлює оптимізм стосовно прогресу людства у пошуках інопланетного життя, особливо за допомогою космічного телескопа Джеймса Вебба.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на The Telegraph.

Ліза Калтенеггер, керівниця Інституту Карла Сагана в Корнельському університеті, підкреслила потужність JWST у виявленні біосигнатур, таких як метан, який виробляють організми. Це дає надію на неодмінне відкриття життя поза межами Землі.

Вчена нещодавно випустила книгу “Чужі землі: Полювання на планети в космосі”, в якій вона відзначила сучасну епоху досліджень, які стали можливими завдяки передовим технологіям.

“Можливо, нам знадобиться вивчити сотні або навіть тисячі систем, перш ніж ми знайдемо життя”, – відзначила науковиця.

Вона особливо зацікавлена системою Trappist-1, яка має чотири планети, що можуть бути придатними для життя. Кальтенеґґер вважає, що ці світи можуть мати потенціал для виявлення біосигнатур.

За її думкою, протягом наступних п’яти або десяти років спостереження за такими системами можуть дати значні результати.

Калтенеґґер залишається обережною і дипломатичною у відношенні до різноманітних екстравагантних тверджень про позаземні зустрічі, попереджаючи від необґрунтованих спекуляцій.