У державному "Сенс Банку" обрали голову правління

сенс

Наглядова рада обрала головою правління державного "Сенс Банку" Олексія Ступака .

Про це повідомляє пресслужба банку.

Кандидатуру Ступака обрали за результатами конкурсного відбору, у межах якого було розглянуто понад 30 кандидатів. Відбір відбувався із залученням міжнародно визнаної експертної рекрутингової компанії Odgers Berndtson.

Зазначається, що Ступак приступить до виконання обов’язків голови правління після погодження його кандидатури Національним банком.

Як наголосили у пресслужбі, Ступак має 21-річний досвід роботи в банківському секторі, зокрема в корпоративному бізнесі провідних українських банків. Наразі обіймає посаду куратора корпоративно-інвестиційного, малого та середнього бізнесу у "Сенс Банку".

Як повідомлялося, 22 липня уряд і Національний банк завершили процедуру націоналізації Sense Bank (колишній "Альфа-Банк"). Головою правління АТ "Сенс Банк" було призначено Дмитра Кузьміна, але через три тижні він звільнився. Тимчасово виконуючою обов’язки керівника банку була призначена заступниця голови правління Олена Зубченко.

20 липня правління НБУ ухвалило рішення про виведення з ринку системно важливого "Сенс Банку". З ранку 21 липня Фонд гарантування вкладів запровадив у банку тимчасову адміністрацію.

Крім того, уряд ухвалив постанову, відповідно до якої Міністерство фінансів має викупити 100% акцій "Сенс Банку" у Фонду гарантування за 1₴ Мінфін визеачено органом управління корпоративними правами за акціями банку.

Нагадаймо, у червні президент Володимир Зеленський підписав закон про виведення з ринку системних банків з підсанкційними власниками, а 5 липня увів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти низки компаній,більшість з яких пов’язані з російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом та Петром Авеном. Серед них – люксембурзька ABH Holdings SA та кіпрська ABH Ukraine Limited. Саме ці дві компанії є безпосередніми акціонерами українського "Сенс Банку" (раніше – "Альфа-Банк Україна").

Автор: Юлiя Недашківська