Житель РФ закликав Казахстан звільнити Астрахань від "фашистської влади Путіна": "Це споконвічно казахська земля"

Читать на русском

Житель РФ закликав Казахстан звільнити Астрахань від

Житель РФ закликав Казахстан звільнити Астрахань від " фашистської влади Путіна": "Це споконвічно казахська земля"

Проти юного жителя Астраханського краю в РФ порушили кримінальну справу щодо закликів до тероризму. Приводом стало відео, оприлюднене у власному каналі молодика.

На канал Сергія підписано трохи більше трьох тисяч осіб, пишуть в російських опозиційних пабліках. Проте юнака звинувачують за другим пунктом статті (заклики, зроблені за допомогою ЗМІ), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на сім років.

Наразі Сергій видалив згадане відео. Він перебуває у Грузії. Та силовики в РФ вважають, що юнак може бути в Україні в лавах "Легіону Свобода Росії".

Справа в тому, що у своєму відео чоловік згадав події у Бєлгородській області словами, що "наші люди почали звільняти власні території від путінських ублюдків". Сергій також закликав Казахстан звільнити Астрахань, за прикладом дій "Легіона" в Бєлгороді.

 qrxiquikhihdant

"Астрахань є споконвічно казахською землею. Користуйтеся нагодою, звільніть її від фашистської влади Путіна, який занапастив усі наші землі, який зробив усе для того, щоб люди похилого віку, діти і просто люди жили в повному лайні", – сказав Сергій, звертаючись до громадян Казахстану.