Велика Британія закликала подвоїти допомогу Україні

Читать на русском

Велика Британія закликала подвоїти допомогу Україні

Велика Британія закликала подвоїти допомогу Україні

Велика Британія закликає партнерів подвоїти підтримку України для того, щоб вона не лише перемогла у війні, яку проти неї розв’язала Росія, але й вийшла з неї сильною та суверенною державою.

Про це заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Нілл Голланд на засіданні Постійної ради організації у четвер у Відні.

Звертаючись до представників інших країн, він вказав, що минає 700 днів з моменту неспровокованого, незаконного, повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке завдає величезних руйнувань народу України.

«Наша відповідь має бути у вигляді сили, стійкості та єдності. Настав час подвоїти нашу підтримку, щоб Україна не лише перемогла у війні, але й вийшла з неї сильною, суверенною і вільною країною», – наголосив він.

Британський посол підкреслив, що «зусилля РФ, спрямовані на підрив глобальної стабільності, мають бути та будуть зупинені».

«Якщо ми дозволимо Росії зруйнувати цю стабільність, ризики для регіону ОБСЄ і світу будуть великими», – додав він.

Дипломат наголосив на відданості Великої Британії підтримці України у прагненні захистити себе, а також запевнив, що його країна «продовжуватиме надавати непохитну підтримку Україні, доки вона не переможе».