У Мінкульті відреагували на заяву журналіста-втікача Печія

Читать на русском

У Мінкульті відреагували на заяву журналіста-втікача Печія

У Мінкульті відреагували на заяву журналіста-втікача Печія

У Міністерстві культури та інформаційної політики прокоментували вчинок ведучого "24 каналу" Олексія Печія, який не повернувся в Україну після відрядження на саміт ЄС. Там засудили його дії.

Про це повідомила пресслужба МКІП. "Ми засуджуємо його (Олексія Печія – ред.) дії, адже вони є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням", – йдеться в повідомленні.

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури Ростислав Карандєєв зазначив, що МКІП підтримує діяльність українських митців та журналістів за кордоном та сприяє їхньому внеску в культурній та інформаційній боротьбі з агресором.

Наголошується, що кожен, хто виїжджає за кордон задля виконання тієї чи іншої культурно-інформаційної місії, в обовʼязковому порядку подає великий пакет документів та підписує заяву, яка зобовʼязує до повернення в Україну одразу після завершення відрядження.

"Цей поодинокий випадок ніяким чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну у світовому порядку денному", – зазначив Карандєєв.

 queideeidrhidzhant