У ЗСУ розповіли, як Польща може допомогти Україні

Читать на русском Read in English

У ЗСУ розповіли, як Польща може допомогти Україні

У ЗСУ розповіли, як Польща може допомогти Україні

Посилення ППО дозволило б прикрити українські електростанції, теплостанції та підприємства генерації від ударів військ РФ.

Польща могла б закрити хоча б частину заходу України, що дуже стало б у нагоді у відбитті російських атак. Про це повідомив представник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш Video NV.

У такому разі виникає можливість перемістити установки ППО та дефіцитні ракети, які постійно потребують поповнення, на інші об’єкти. Територію України не покрити лише наземними установками, тож потрібні комплексні заходи для протидії.

Жодна велика держава світу, як вважає Євлаш, не може дозволити собі перекрити весь повітряний простір тільки наземними станціями ППО. Для цього часто використовують інші складові: літаки – багатоцільові винищувачі F-16, F-22, F-35, а також бойові кораблі.

"Якби Польща закрила цю територію, це нам дуже стало б у нагоді у відбитті атак противника", – пояснив він.

Спікер Повітряних сил ЗСУ додав, що посилення ППО потрібне, воно дозволило б прикрити українські електростанції, теплостанції та підприємства генерації від ударів військ РФ. Українці, за його словами, показали нестандартний підхід до ведення цієї війни не лише на суші.

"Ми бачимо – навіть однієї ракети вистачає, щоб зруйнувати той чи інший об’єкт. Ми постійно маневруємо, виходячи з тих засобів, які ми маємо", – заявив Євлаш.