Китай ховає російське судно, яке перевозило зброю із КНДР

Читать на русском

Китай ховає російське судно, яке перевозило зброю із КНДР

Китай ховає російське судно, яке перевозило зброю із КНДР

Супутникові знімки зафіксували в китайському порту судно, яке, ймовірно, доставляє північнокорейські боєприпаси до Росії. Це відбувається на тлі зростання стурбованості США з приводу китайської допомоги Москві у війні в Україні.

На знімках видно, що російське судно стоїть на якорі в китайському порту з лютого. Є підозри, що корабель транспортував боєприпаси з Північної Кореї до Росії. Судно перебуває під санкціями США. Присутність корабля в китайському порту підкреслює проблеми, з якими стикаються Сполучені Штати. Вашингтон намагається не допустити, щоб Росії надавали військову та економічну підтримку, але Пекін і далі її надає.

Головний американський дипломат Ентоні Блінкен каже, що Китай постачає до Росії верстати та напівпровідники, щоб допомогти їй відновити свою військово-промислову базу. Посольство Китаю у Вашингтоні заявило, що йому невідомі подробиці, пов’язані з російським кораблем. Британський аналітичний центр повідомив, що з 2023 року судно здійснило 11 рейсів між портами Росії та Північної Кореї.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube: